Strategie aparte de luptă cu virusul: femeile și bărbații ies din case în zile diferite

Sursa: Pexels

Guvernul statului Panama a înăsprit luni măsurile de carantină împotriva pandemiei de coronavirus: bărbaţii şi femeile vor putea să iasă din casă doar alternativ, în zile diferite ale săptămânii, informează AFP, preluată de Agerpres.

Începând de miercuri, timp de 15 zile, bărbaţii vor fi autorizaţi să iasă să se aprovizioneze sau să meargă la farmacie timp de două ore, în zilele de marţi, joi şi sâmbătă. Zilele de luni, miercuri şi vineri vor fi rezervate femeilor.

Duminică, orice ieşire din casă va fi interzisă, indiferent de sex.

„Această carantină nu vizează nimic altceva decât să salveze vieţi”, a explicat ministrul panamez al securităţii Juan Pino, în timpul unei conferinţe de presă.

Potrivit ministrului, mai mult de 2.000 de persoane au fost arestate la sfârşitul săptămânii trecute pentru încălcarea regulilor de carantină „totală şi obligatorie” decretată la 24 martie.

„Mijlocul cel mai simplu” de a reduce la jumătate numărul de persoane de pe stradă este de „a fixa anumite zile de circulaţie pentru femei şi altele pentru bărbaţi”, a explicat ministrul.

Douăzeci şi şapte de persoane au murit de COVID-19 în Panama, unde au fost înregistrate până acum 1.075 de cazuri de contaminare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here