Primul caz de infecție cu coronavirus în armata SUA

Sursa: Pixabay

Un soldat american staţionat în Coreea de Sud a fost testat pozitiv pentru Covid-19, devenind primul militar al Statelor Unite cu coronavirus, au anunţat marţi Forţele armate americane din Coreea de Sud (US Forces Korea – USFK), într-un comunicat citat miercuri de DPA, preluată de Agerpres.

Soldatul, în vârstă de 23 de ani, este staţionat la Camp Carroll, la aproximativ 20 km nord-vest de oraşul Daegu, şi se află în carantină la locuinţa sa din afara bazei, potrivit USFK.

Soldatul a fost în tabără în perioada 21-25 februarie şi a vizitat Camp Walker în Daegu pe 24 februarie.

Forţele americane din Coreea de Sud au rămas la un nivel „ridicat” de risc, în coordonare cu Centrul coreean pentru controlul bolilor (KCDC).

Începând de miercuri, 18 militari coreeni au fost depistaţi cu noul coronavirus, a anunţat Ministerul Apărării de la Seul.

Pentru a preveni răspândirea în continuare, ministerul a plasat marţi în carantină în jur de 9.230 de militari la bazele lor.

Numărul total de cazuri confirmate în ţară a crescut la 1.146, inclusiv 11 decese. Majoritatea cazurilor au fost raportate la Daegu şi Cheongdo în provincia Gyeongsang de Nord.

Numărul cazurilor este cel mai mare din afara Chinei, unde virusul a început să se răspândească în decembrie anul trecut.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here