Punct de inflexiune în pandemie. Niciun caz nou de coronavirus „Made in China”. Marea amenințare, importurile

Sursa: Pexels

Beijingul a înregistrat un număr record de cazuri de coronavirus importate, potrivit datelor publicate joi, citate de Reuters. Potrivit sursei citate, în același timp nu s-a mai înregistrat niciun caz nou de infectare la populația locală. O premieră de când virusul a început să se răspândească, la sfârșitul anului trecut în capitala provinciei Hubei, Wuhan.

În ultimele zile, China și-a concentrat din ce în ce mai mult eforturile pe fluxul de călători, deoarece coronavirusul și-a extins rapid amprenta globală, ridicând perspectiva unui al doilea val de infecții.

„O singură scânteie poate declanșa un incendiu în pradă”, a scris oficial China Daily într-un editorial publicat joi, citat de Reuters.

Începând cu săptămâna trecută, Aeroportul Internațional Beijing a amenajat o zonă specială pentru toate zborurile internaționale, iar toți pasagerii debarcați trebuie să se supună controalelor de sănătate.

Călătorii care nu fac escală, ci au ca destinație finală chiar teritoriul chinez sunt direcționați către spații de carantină unde rămân timp de 14 zile. Potrivit Reuters, autoritățile de la Beijing nu le mai permit călătorilor veniți din străinătate să intre în autoizolare chiar dacă persoana are un unde să stea în asemenea condiții.

Totodată, unele zboruri internaționale către Beijing vor fi redirecționate către orașe din apropiere, cum ar fi Tianjin, Shijiazhuang, Taiyuan și Hohhot. Planul se va aplica numai pentru zborurile operate de transportatorii chinezi.

„Liniște” în Wuhan

Pentru prima oară, Wuhan, epicentrul pandemiei, nu a mai raportat o infecție nouă, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate din China, citată de Reuters.

„Dacă nu va fi raportat niciun nou caz de coronavirus timp de 14 zile consecutive, în Wuhan, unele restricți vor fi ridicate treptate”, se așteaptă un epidemiolog chinez.credem că va fi momentul în care blocarea poate fi ridicată treptat”, citat de China Daily.

Wuhan a fost închis din 23 ianuarie pentru a combate răspândirea virusului dincolo de granițele sale.

Orașul rămâne singurul din provincia Hubei considerat încă a prezenta „risc ridicat” și supus unor interdicții stricte de călătorie.

Potrivit Reuters, restul provinciei Hubei nu a raportat nicio infecție nouă timp de 14 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here