Putin își pierde cumpătul? Atac la la „trădătorii naționali” care „nu pot trăi fără stridii și libertateade gen”

Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a numit, miercuri, pe ruşii pro-occidentali ”trădători naţionali” din a ”cincea coloană”, care ”nu pot trăi fără stridii şi libertatea de gen”, în cadrul unui discurs televizat, conform CNN, preluat de News.ro.

”Occidentul va încerca să se bazeze pe aşa-zisa coloană a cincea, pe trădătorii naţionali, pe cei care câştigă bani aici, cu noi, dar locuiesc acolo. Şi când spun «trăiesc acolo», nu mă refer în sensul geografic al cuvântului, ci la mentalitatea lor, la conştiinţa lor sclavă”, a spus Putin.

Aceşti oameni ”nu pot trăi fără stridii şi libertatea de gen”, a adăugat el.

Termenul ”a cincea coloană” se referă de obicei la simpatizanţii inamicului şi are originea în perioada Războiului Civil Spaniol.

Liderul rus, ale cărui forţe s-au blocat în Ucraina şi a cărui ţară se confruntă cu un dezastru economic din cauza sancţiunilor occidentale, a învinuit adesea influenţele occidentale pentru ceea ce el consideră că îi afectează ţara.

De exemplu, el a redus în mod sistematic drepturile LGBTQ în Rusia. De asemenea, Putin a impus loialitate din partea presei ruse şi, la începutul acestei luni a semnat un proiect de lege de cenzură, care împiedică organizaţiile internaţionale de ştiri să relateze cu exactitate ştirile în interiorul sau în afara Rusiei.

VIDEO | Reportaj Washington Post din Mikolaiv, oraș a cărui rezistență în fața rușilor este crucială pentru Ucraina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here