Sursa foto: Pexels

Economia americană a creat un număr semnificativ de noi locuri de muncă în noiembrie 2019, iar rata șomajului a coborât la cel mai redus nivel înregistrat în ultimii 50 de ani, transmit AP și Reuters.

Potrivit datelor publicate vineri de Departamentul american al Muncii, prima economie a lumii a creat luna trecută 266.000 de noi locuri de muncă, cel mai ridicat nivel din ianuarie și peste estimările analiștilor, care mizau pe 180.000 de noi locuri de muncă.

Datele pentru octombrie au fost revizuite în sus, până la 156.000 de noi locuri de muncă față de 128.000 cât s-a anunțat inițial, notează Agerpres.

De asemenea, Departamentul american al Muncii a informat că rata șomajului a coborât la 3,5% în noiembrie, de la 3,6% luna precedentă, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 50 de ani.

Salariul mediu orar a crescut cu doar 3,1% în noiembrie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, după un avans anual de 3,2% luna precedentă.

Raportul Departamentului american al Muncii validează decizia Rezervei Federale (Fed) de luna trecută, de a reduce pentru a treia oară în acest an rata dobânzii, pentru a preveni riscurile de încetinire a economiei, ca urmare a tensiunilor comerciale dintre SUA și China, dar și a scăderii activității economiei mondiale. Președintele Fed, Jerome Powell, a sugerat că nu se așteaptă la o nouă reducere a dobânzii în cazul în care condițiile economice nu se vor înrăutăți neașteptat.

În industrie și în sistemul de sănătate au fost create 54.000 și, respectiv, 60.200 de locuri de muncă în noiembrie, iar serviciile publice au creat 12.000 de noi locuri de muncă.

Economia americană trebuie să creeze aproximativ 100.000 de noi locuri de muncă în fiecare lună pentru a ține pasul cu creșterea populației aptă de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here