Semnal de alarmă privind creşterea numărului de decese şi al formelor severe de Covid la copii – Malaezia

Sursa: Pixabay

Autorităţile sanitare din Malaezia şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu numărul în creştere de decese şi cazuri severe de COVID-19 cărora le sunt victime copii, în contextul în care nivelul record atins de infectări cu coronavirus a forţat acest stat din Asia de Sud-Est să intre într-un lockdown strict, transmite vineri Reuters, preluat de Agerpres.

Prim-ministrul Muhyiddin Yassin a declarat un ‘lockdown total‘ în perioada 1-14 iunie, după o propagare mai accelerată a coronavirusului în ultimele săptămâni, despre care guvernul afirmă că ar putea fi legată de variante mai contagioase.

În primele cinci luni ale anului, în Malaezia au murit trei copii sub 5 ani infectaţi cu coronavirus, acelaşi număr înregistrat în întreg anul 2020, a indicat Noor Hisham Abdullah, director general în Ministerul Sănătăţii.

În total, 27 de copii, inclusiv 19 sub vârsta de 5 ani, au trebuit trataţi la terapie intensivă între lunile ianuarie şi mai după ce au contractat virusul, comparativ cu opt cazuri anul trecut.

‘Ministerul Sănătăţii speră că toate părţile, în special părinţii şi tutorii, joacă un rol important în protejarea celor cu imunitate scăzută, precum bebeluşii şi copiii, de COVID-19’, a declarat Noor Hisham, într-un comunicat.

El nu a precizat câţi copii au fost testaţi pentru COVID-19 sau dacă autorităţile au în plan să crească testarea în rândul minorilor.

Singapore vecin a avertizat de asemenea luna trecută că noile variante ale coronavirusului, inclusiv cea detectată prima oară în India, îi afectează mai mult pe copii decât varianta iniţială.

Luni, ministrul malaezian al sănătăţii, Adham Baba, a anunţat că un număr de 82.341 de copii au fost infectaţi cu coronavirus între ianuarie 2020 şi 30 mai 2021.

Joi, bilanţul infectărilor cu coronavirus al Malaeziei a depăşit 595.000 de cazuri, printre care 3.096 de decese, al treilea cel mai ridicat din regiune, după Indonezia şi Filipine. Cele mai multe cazuri de infectare, 9.020, au fost consemnate sâmbăta trecută, iar cele mai multe decese, 126, miercuri.

Ministrul sănătăţii a avertizat joi că, potrivit proiecţiilor specialiştilor, nu este ‘ceva imposibil’ ca numărul total de decese să ajungă la 26.000 în septembrie.

Analist CEPA: Lukașenko a câștigat bătălia. Și asta vorbește despre „dinții de lapte” ai Occidentului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here