SINTEZĂ | Ultimele vești din Rusia

Sursa: Pixabay
 • Ministerul Educației din Federația Rusă a publicat scenarii și manuale pentru orele extra-curriculare din pachetul „Conversații despre important”, care vor avea debuta în școlile rusești de la 1 septembrie, notează Meduza. (AICI)

 • Moscovita Elena Belova, care a fost reținută pe 27 august pentru incendierea mașinii unui șef din Statului Major al Federației Ruse, a devenit victima unor impostori, susține Meduza, care citează în acest sens Baza. (AICI)

 • Secțiunea pentru copii de pe site-ul oficial al Kremlinului există din 2004. Textele de aici au fost pregătite de Grigori Oster, potrivit chiar spuselor scriitorului, în colaborare cu Vladimir Putin. Secțiunea a atras de mai multe ori atenția jurnaliștilor, notează Meduza. (AICI)

 • Un veterinar din Orientul Îndepărtat al Rusiei s-a oferit voluntar pentru războiul din Ucraina, ajungând în Brigada 64 – printre ucigașii de la Bucea. Iată mărturia lui >>, notează Novaia Gazeta.Europa, într-un material publicat în rusă și engleză. (AICI)

 • Companiile chineze de logistică au dublat prețurile la transportul containerelor, de la începutul primăverii. Astfel, dacă în februarie livrarea, pe mare, a unui container din China costa 6.000 de dolari, ei bine, în vară costa deja 11.500 de dolari, notează Kommersant. (AICI)

 • În 20 de regiuni din Rusia, costul pregătirii unui copil pentru noul an școlar depășește venitul mediu pe cap de locuitor al unei familii, a calculat site-ul Vajnîe istorii, preluat de Novaia Gazeta.Europa. (AICI)

 • Vicepreședintele pentru agricultură al administrației regiunii ocupate Herson, Alexei Kovalev, a fost găsit mort în casa lui, notează Meduza, citând agențiile ruse TASS și Interfax. La rândul lor, cele două fac trimitere la Comitetul de anchetă al Rusiei, potrivit căruia cauza morții lui Kovalev a fost o rană prin împușcare. (AICI)

 • Pe fondul exodului în masă din Rusia al producătorilor și furnizorilor străini, a crescut de cinci ori numărul site-urilor mascate sub numele unor mărci străine, notează Kommersant. Potrivit sursei citate, astfel de portaluri invită oamenii să comande bunuri care nu sunt disponibile în magazine, de exemplu, de la IKEA, sau să facă achiziții din AppStore. (AICI)

 • După ce Roman Koval, fost locotenent colonel de poliție și fost deputat al Adunării Legislative din Sankt Petersburg, a fost condamnat la nouă ani de închisoare, pentru mită, Novaia Gazeta. Europa a vorbit cu foști și actuali deținuți pentru a încerca să clarifice modul în care se desfășoară în închisori recrutarea pentru războiul din Ucraina. (AICI)

 • Ieri (luni, 29 august– n.tr.) a început un eveniment care putuse fi prezis demult, iar Alexei Arestovici, în special, l-a prezis: frontul rus de lângă Herson se destramă. Trupele ucrainene nu au lansat o ofensivă pe scară largă. Acest lucru este foarte important de înțeles. Se pare că nici nu avuseseră o asemenea sarcină, arată o analiză publicată de Novaia Gazeta.Europa, în colaborare cu analiști militari. (AICI)

 • O selecție realizată de Meduza pune la un loc câteva dintre cele mai importante momente ale lui Mihail Gorbaciov. (AICI)

 • Din cauza lipsei de rulmenți, din ce în ce mai multe vagoane de marfă stau pe loc. Dacă în iunie, numărul celor aflate într-o asemenea situație era de aproximativ 1.400, acum a ajuns la aproximativ 7-7.500, iar până la sfârșitul anului se estimează că vor fi 9.000. Participanții la piață notează că deficitul de rulmenți va fi de aproximativ 100.000 de bucăți și cer desființarea taxei pentru cei aduși din China, notează Kommersant. (AICI)

 • Învățământul superior rusesc se află într-o situație dificilă. Totuși, acest lucru nu îi împiedică pe rectorii universităților și rudele acestora să ducă un stil de viață luxos, notează Novaia Gazeta.Europa. (AICI)

 • Șeful consiliului de administrație al Lukoil, Ravil Maganov, a murit după ce a căzut pe fereastra unui spital, transmite Meduza, citând REN. Managerul în vârstă de 67 de ani era tratat la Spitalul Clinic Central din Moscova, într-o secție situată la etajul șase. În martie, Lukoil a cerut încheierea războiului. În iunie, Kommersant scria că Lukoil este principala victimă a embargoului UE pentru petrolul rusesc, deoarece are participații la rafinării din România, Țările de Jos, Italia și Bulgaria. (AICI)

 • Kremlinul are în vedere două opțiuni pentru organizarea referendumurilor: simultan pentru patru teritorii, respectiv pe rând, notează Meduza. (AICI)

„Până la prima trădare”. Ce șanse are Rusia, lovită de sancțiuni, să-și găsească „fericirea” în lumea arabă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here