Spital ridicat din donații pentru cazurile grave de Covid-19. Ulterior, va fi secție de mari arși

Un nou spital va fi ridicat din donații de către Asociația Dăruiește Viață, potrivit unui anunț făcut, joi, de fondatoarele ONG-ului, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu.

E vorba de o unitate destinată tratării bolnavilor de Covid-19, aflați în stare gravă sau critică. ONG-ul Dăruiește Viață a strâns în ultimii ani câteva zeci de milioane de euro, de la 300.000 de români, pentru construirea primului spital oncologic pentru copii. Anul trecut, fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, între timp acuzată de corupție, a vrut să naționalizeze donațiile strânse.

„La finalul pandemiei îl vom transforma în spital de mari arși, căci nu întrevăd prea mari șanse să avem unul adevărat în următorii ani”, scrie Oana Gheorghiu, pe Facebook.

Postarea integrală a Oanei Gheorghiu:

  • La asta lucrăm de vreo 10 zile. Nu am zis nimic până nu am avut siguranța că putem face. Nu de alta, dar mai știm pe unii care ne-au promis vreo 8 spitale regionale, metropolitane, naționale, mondiale și de care le-or mai fi trecut lor prin cap și care acum își freacă mâinile de bucurie că au fugit la timp.
  • Facem un spital modular pentru tratarea pacienților diagnosticați cu COVID 19, cu forme grave sau critice, în curtea Spitalului Elias. Mulțumim conducerii acestui spital pentru curaj și asumare… am văzut zilele astea prea multă fugă de responsabilitate, așa că e bine să-i lăudăm pe cei care chiar merită.
  • La finalul pandemiei îl vom transforma în spital de mari arși, căci nu întrevăd prea mari șanse să avem unul adevărat în următorii ani.
  • Sunt câțiva oameni care au muncit la proiectarea acestui spital modular pro bono: Raluca Soaita, Florentin Trache, Arin Mihai, Tiberiu Udroiu, Iulia Oprea, Vasile Tudor, Silviu Zmafir, Dan Mândruț, Mihai Șandru, Mihai Toma, Monica Cornea, Victor Baboi. Mai sunt câțiva pe care nu-i cunosc și nici măcar numele lor nu-l știu.
  • Mulțumim IMSAT , @Linde, Tesseract-Architecture, TPF Inginerie
  • Vă rugăm să ne fiți alături, căci singure nu vom reuși. Avem nevoie de bani, de materiale, de echipamente, de voi toți.
  • Împreună trecem și peste asta.
  • sms 2 eur la 8826
  • donații pe www.daruiesteviata.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here