Teste COVID recoltate și prelucrate în spitalul de stat, cu bon fiscal pe clinica doctorului Musta

Sursa: Tion.ro

Doi tineri din Timişoara s-au testat la Spitalul de Boli Infecţioase şi tot de-acolo au primit şi rezultatul testului, şi certificatul medical pentru a putea pleca în concediu în afara ţării. Bărbaţii au primit, “venind din spital”, şi câte un bon fiscal de la instituția care le-a încasat cei 300 de lei pentru fiecare test: SC Profilaxis SRL, clinica privată a infecţionistului Virgil Musta, scrie Libertatea.

Potrivit sursei citate, contractul dintre clinică şi spital datează din 20 iulie 2020, iar încasările se împart, potrivit informațiilor furnizate de spitalul de stat, 83% la privat și 17% la stat. Potrivit reprezentanților unității medicale timișorene, prelevările se fac la clinica privată, care foloește în acest scop propriul său personal. Totodată, clinica achiziţionează și reactivii folosiți mai apoi de spitalul public, care efectuează analizele. Însă, notează Libertatea, documentele și mărturia a doi tineri indică altceva.

Publicația mai arată că nu a reușit să obțină punctul de vedere al dr. Musta, iar Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, s-a arătat iniţial mirat de faptul că recoltările s-ar fi făcut în spital și a revenit cu lămuriri: “Am verificat: colegii mei din spital nu au dat asemenea chitanţe în numele clinicii Profilaxis. Noi ne vedem strict de actul medical”. 

Libertatea publică mărturiile a doi tineri care s-au programat pentru testare la sfârșitul lunii iulie, după semnarea contractului dintre clinica privată și spitalul de stat.

Bonurile fiscale primite de cei doi arată că preţul testului făcut la cerere fusese achitat clinici private SC Profilaxis SRL. “Bonul l-au adus din spital, după ce-am plătit”, spune unul dintre tinerii intervievați de Librtatea.

Potrivit publicației, sediul clinicii private unde dr. Virgil Musta este acționar nu se află în curtea spitalului Victor Babeș, unde celor doi li s-au prelevat probele, li s-au eliberat rezultatele și li s-au dat chitanțele pe numele Profilaxis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here