Turiști testați pe bani publici. Firea: Venim în sprijinul celor care pleacă în Grecia, dar nu îşi permit un test

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, miercuri, în deschiderea şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, că bucureştenii care pleacă în vacanţă în Grecia şi nu-şi permit să facă testul de coronavirus vor putea fi testaţi printr-un proiect al Primăriei, transmite News.ro.

”Adăugăm azi o nouă categorie de bucureşteni testaţi, cea a celor care pleacă în vacanţă”, a anunţat Firea, precizând că, după adoptarea proiectului, cei interesaţi se vor putea înscrie la adresa vacanta2020@pmb.ro. Proiectul a fost adoptat de către consilieri.

Proiectul a fost adoptat de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti, consilierii PNL şi USR votând ”împotrivă”. 

Condiţiile în care cei care pleacă în vacanţă pot beneficia de testare gratuită sunt cele din proiectul ”Testăm pentru Bucureşti”, adoptat anterior de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. 

ŞTIRE INIŢIALĂ. ”Un proiect extrem de necesar în această perioadă pentru bucureşteni, testarea în masă a cetăţenilor care nu se încadrează în definiţia de caz, practic persoane asimptomatice. De aceea, adăugăm azi o nouă categorie de bucureşteni testaţi, cea a celor care pleacă în vacanţă. Ne dorim să venim în sprijinul celor care pleacă în Grecia şi nu îşi permit să plătească un test. Nu sunt de acord că prin această categorie a turiştilor se aglomerează aparatele PCR, noi ne-am pregătit. PMB prin ASSMB are contrate de colaborare, asocieri cu clinici private, avem o capacitate de 1.500 de teste pe lângă testele care se fac pentru simptomatici. Nu punem presiune şi nici nu dăm la o parte persoanele încadrate în definiţia de caz. Au fost săptămâni întregi în care aceste aparate nu au fost folosite”, a anunţat Firea, în debutul şedinţei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Aceasta a precizat că, după votarea proiectului, începând de joi, bucureştenii se vor putea înscrie ca să se testeze gratuit la adresa vacanta2020@pmb.ro.

”Vvor fi contactaţi de către colegii noştri de la PMB şi vor fi programaţi la una dintre ce 12 clinici de stat şi private în funcţie de cum au ei plecarea în Grecia”, a precizat Firea.

Aceasta a anunţat că, dacă va fi nevoie, proiectul va fi suplimentat. 

”Prin votul de astăzi ajungem cu Proiectul Testăm pentru Bucureşti la 20.000 de teste”, a precizatGabriela Firea, adăugând că se vor adăuga ”10.000 de teste şi încă 10.000 de teste”, astfel încât să nu fie nimeni discriminat. 

Turiştii care intră în Grecia, pe la Promachonas, sunt obligaţi să prezinte la sosire resultatul negativ al unui test molecular (PCR) pentru COVID-19, făcut cu 72 de ore înaintea intrări în Grecia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here