UE şi Valneva au ajuns la un acord de reducere a comenzii de vaccinuri împotriva COVID-19

  Comisia Europeană şi producătorul Valneva au ajuns la un acord de reducere substanţială a cantităţii de vaccinuri împotriva COVID-19 ce va fi livrată Uniunii Europene de compania franco-austriacă de biotehnologie, a informat miercuri executivul comunitar, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

  UE şi Valneva au semnat în noiembrie un acord pentru achiziţia a până la 60 milioane de doze, dintre care 27 milioane în cursul acestui an, dar întârzierile în procesul de autorizare şi o scădere a cererii, cauzată de oferta în exces şi o încetinire a programelor de vaccinare, au condus statele UE să ceară modificarea contractului iniţial.

  Conform acordului revizuit, Valneva se angajează să furnizeze ţărilor UE 1,25 milioane de doze, care vor fi livrate în august şi septembrie, a transmis Comisia.

  Potrivit unui oficial european, contractul include, în noua variantă, o opţiune de achiziţie a încă 1,25 milioane de doze de vaccin înainte de sfârşitul acestui an.

  Vaccinul dezvoltat de Valneva, pe baza unui virus inactivat, similar majorităţii vaccinurilor antigripale, a primit autorizare din partea Agenţiei Europene a Medicamentelor luna trecută.

  Marea Britanie a anulat contractul cu Valneva în 2021, dar compania şi-a asigurat autorizări în Bahrein şi Emiratele Arabe Unite.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here