VIDEO | Fox News a întrerupt difuzarea unei conferinţe de presă a Casei Albe când s-a vorbit de fraude fără a fi aduse probe

Postul conservator de televiziune Fox News a întrerupt difuzarea unei conferinţe de presă a purtătoarei de cuvânt a Casei Albe, Kayleigh McEnany, transmite News.ro.

Fox continuă astfel să se distanţeze de administraţia Trump, după ce susţinători ai preşedintelui în exerciţiu au atacat jurmalişti de-ai postului din cauză că acesta a anunţat o victorie a lui Joe Biden în Arizona în alegerle prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Kayleigh McEnany, care a revenit asupra rezultatelor scrutinului, şi-a început luni conferinţa de presă acuzând tabăra democrată de încurajarea voturilor ”ilegale” şi fraudă şi apreciind, cu titlu personal, că alegerile ”nu s-au terminat”.

La câteva secunde după aceste acuzaţii – fără probe – Fox News a decis să oprească difuzarea conferinţei de presă.

”Ea acuză cealaltă tabără că se felicită de fraudă şi vot ilegal. Dacă nu cumva are detalii prin care să susţină asta, nu pot continua să vă arăt asta”, a declarat prezentatorul Neil Cavuto.

Potrivit site-ului de ştiri The Hill, Kayleigh McEnany a dat asigurări în continuare că începe ”procesul obţinerii unei numărări exacte şi cinstite a voturilor”.

Întrebată de jurnalişti pe ce îşi bazează acuzaţiile, purtătoarea de cuvânt le-a cerut ”răbdare”.

Marţi, la patru zile de la anunţarea de către presă a victoriei democratului Joe Biden, republicanii cei mai apropiaţi lui Trump par tot mai puţin pregătiţi să accepte o înfrângere.

The Hill scrie că preşedinta Comitetului Naţional Republican (RNC) Ronna McDaniel a anunţat că suspiciuni de fraudă au fost identificate în Michigan, Wisconsin şi Pennsylvania, trei state-cheie esenţiale în victoria lui Biden.

Donald Trump şi-a continuat, la rândul său, invectivele pe Twitter, apreciind că alegerile nu s-au încheiat şi că în curând vor fi disponibile probe ale neregulilor electorale în diverse state.

Şansele de succes ale acestor contestări sunt foarte slabe, deoarece sunt necesare argumente convingătoare în vederea invalidării a zeci de mii de voturi nu într-un singur stat, ci în patru-cinci state, în vederea unei răsturnări a rezultatului alegerilor.

Tabăra lui Trump nu a reuşit, pentru moment, să prezinte un astfel de dosar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here