VIDEO. Scuturi și lasou. Cum procedează la graniță chinezii cu bolnavii de coronavirus care refuză să coopereze cu autoritățile

Autoritățile chineze au publicat pe rețelele de socializare din China o filmare cu un exercițiu sanitar care suprinde modul de acțiune la graniță în cazul în care o persoană infectată cu coronavirus refuză să coopereze cu responsabilii serviciului de frontieră.

Între timp, oraşul chinez Wuhan, de unde s-a răspândit epidemia de coronavirus, a renunţat luni să relaxeze măsurile de carantină instituite în urmă cu o lună, revenind asupra anunţului făcut cu câteva ore mai devreme, informează AFP şi Reuters, citate Agerpres.

Guvernul provinciei Hubei comunicase anterior că nerezidenţii care nu prezintă simptome şi care nu au fost în contact cu persoane infectate vor avea permisiunea de a părăsi oraşul, în anumite condiţii.

Acest anunţ a fost declarat „nevalid”, a precizat ulterior municipalitatea într-un comunicat.

În Wuhan, oraş cu 11 milioane de locuitori, a fost instituită carantina începând din 23 ianuarie, ca măsură de prevenire a răspândirii virusului.

Autorităţile sanitare au anunţat luni încă un deces şi 11 noi cazuri de infectare în afara provinciei Hubei, sugerând că epidemia a fost adusă sub control în această zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here