VIDEO | Un român s-a accidentat grav după ce a sărit de pe o stâncă din sudul Angliei. Martor: A fost o imagine „șocantă”

Un român a fost rănit grav într-un incident petrecut în Dorset, Marea Britanie, sâmbătă, iar în prezent starea sa este „stabilă”, anunță Ministerul Afacerilor Externe, citat de Agerpres.

Ambasada României la Londra s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în presa din Marea Britanie, că un român este printre cei care au fost răniți după ce au sărit de pe stânca Durdle Door din Dorset, și a făcut demersuri pe lângă autorităţile locale în regim de urgenţă pentru a obţine informaţii suplimentare privind cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate.

Conform datelor comunicate de către autorităţile locale, printre persoanele afectate în acest incident se află şi un cetăţean român. Acesta a fost transportat în stare gravă la o unitate medicală, starea sa fiind stabilă la acest moment, a precizat MAE.

Incidentul a avut loc sâmbătă, când mai multe persoane au sărit de pe celebra stâncă. Este vorba despre „tombstoning”, saltul în poziție verticală în apă de la mare înălțime, ceea ce face ca trupul săritorului să semene cu o piatră de mormânt, potrivit BBC.

Trei persoane, printre care și cetățeanul român, au fost rănite după ce au sărit de la o înălțime de 21 de metri. Aceasta, deși poliția și paza de coastă au avertizat în repetate rânduri asupra pericolului unor astfel de sărituri.

Totuși, în ciuda incidentului grav de sâmbătă, mai mulți oameni au sărit de pe celebra stâncă și duminică, iar autoritățile locale din Dorset au închis drumurile din jurul Durdle Door, din motive de siguranță.

O tânără din Londra, Alona Lapinska, s-a aflat sâmbătă pe plaja din Dorset și a fost martora incidentului soldat cu 3 răniți. Ea spune că a văzut cum mai mulți oameni sar de pe Durdle Door, iar cei de pe plajă îi aplaudau și îi încurajau.

Ea a povestit cum a căzut unul dintre cei trei răniți.

„A fost șocant, a căzut pe burtă și s-a scufundat. Timp de circa 5 minute a dispărut cu totul în apă. Un bărbat a reușit să-l scoată. A fost o imagine șocantă și devastatoare”, a povestit Lapinska.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here