1,5 miliarde de chinezi, la reeducare. Scenariu bolșevic, testat de Partidul Comunist din cauza coronavirusului

Sursa: Xinhua

Autoritățile comuniste de la Beijing au folosit în forță luna martie pentru a rescrie istoria apriției și răspândirii infecțiilor cu Covid-19, iar operațiunea este în toi. Că este coordonată de la cel mai înalt nivel era deja de bun simț, având în vedere natura regimului condus de Xi Jinping, ca și a modului în care președintele însuși a înțelege să își exercite puterea în țară.

Însă rețelele sociale din China și presa asiatică nealiniată comandamentelor Partidului Comunist Chinez scot la iveală câteva dintre metodele prin care China încearcă să se debaraseze de orice responsabilitate în transformarea unei epidemii locale în pandemie. Le trecem în revistă pe câteva dintre ele, mai jos.

Mulțumim Partidului!

Înalți oficiali comuniști din provincia Hubei i-au lăudat pe locuitorii din Wuhan, prezentându-i ca eroi. Dar agenda nomenclaturii de la Beijing e ceva mai nuanțată. Acum, aparatul de propagandă încearcă să pună pe roate campanii publice de mulțumiri aduse Partidului Comunist și liderului său, Xi Jinping, pentru modul în care au gestionat criza Covid-19.

Secretarul de partid al provinciei Hubei, Ying Yong, s-a exprimat deja în acest sens, la o întâlnire cu cadrele medicale din Wuhan.

Iar secretarul de partid al orașului Wuhan, Wang Zhonglin, avvusese o tentativă similară cu doar două zile mai devreme. Wang cerea o „campanie de educație de recunoștință extinsă”, dar excesul său de zel a întâmpinat o reacție furtunoasă pe rețelele sociale, după cum relatează South China Morning Post (SCMP). Iar asta, în condițiile în care oamenii sunt conștienți de poliția făcută de Partid în mediul online.

„[Trebuie să fim] recunoscători pentru secretarul general [Xi] și pentru Partidul Comunist”, spunea secretarul de parrtid pe Wuhan, citat de un oficios local al Partidului, preluat de SCMP. Publicația mai notează că utilizatorii de internet chinezi s-au înfuriat că Wang se aștepta ca oamenii să fie recunoscători, având în vedere prețul mare plătit de loccuitori prin blocarea completă a orașului.

„Bombele” de pe Twitter

De altfel, Partidul Comunist Chinez a lucrat din greu pentru a convinge poporul, manipulând rețelele de socializare, și că, de fapt, Statele Unite au adus coronavirusul în China. După cum semnalează Hong Kong Free Press, Xi Jinping le-a cerut explicit oficialilor provinciali și locali să întărească „îndrumarea opiniei publice”.

Publicația din Hong Kong face de asemenea trimitere și la avalanșa de mesaje lansate de Twitter, menite să dezinformeze utilizatorii. Potrivit unui raport nepublicat al Departamentului de Stat, aproximativ 2 milioane de tweet-uri au conținut și întreținut teorii ale conspirației despre coronavirus, mai precis, despre perioada de trei săptămâni în care infecția s-a răspândit în afara Chinei. Potrivit documentului citat de publicația din Hong Kong, există în această cascadă de mesaje „dovezi ale unei activități neautentice și coordonate”. Cel puțin o parte, este rezonabil să fie puse în lecătură directă cu activitatea PCC.

Idioții utili – furnicuțele din Occident care fac munca propagandiștilor chinezi

Campania de propagandă a PCC este potențată de diverși „specialiști” cu contacte în lumea presei, și de diverși alți lideri de opinie din Occident, care rostogolesc la nivel național punctele de vedere construite în laboratoarele de propagandă ale Beijingului.

Ușor mai rafinați, acești idioți utili sau pur și simplu persoane co-interesate, evită teoriile brutale ale conspirației, pentru a ataca problema dintr-un unghi ceva mai benign.

De exemplu, scrie unul dintre editorialiștii invitați ai Hong Kong Free Press, respectivii nu neagă neapărat rolul Chinei în pandemie, dar insistă pe pașii greșiți ai propriului guvernîl vor reduce pentru a evidenția pașii greși ai propriului guvern.

Potrivit autorului, a pretinde acum, așa cum fac unii, că PCC „ne-a cumpărat timp” cu metodele sale de izolare draconică, este o insultă pentru memoria medicilor chinezi precum Li Wenliang, care ar fi putut fi în viață astăzi dacă guvernul de la Beijing i-ar fi ascultat avertismentul. În schimb, l-a redus pe tânărul medic la tăcere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here