Bogdan Stanoevici a murit de Covid-19. A fost la proteste împotriva „dictaturii sanitare” și promova teorii conspiraționiste despre coronavirus

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Actorul și fostul ministru PSD pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a murit, marți, după o lungă luptă cu Covid-19. Avea 62 de ani și se afla în stare gravă de mai mult timp, după ce infecția cu Sars-CoV-2 a dus la complicații.

Boogdan Stanoevici avusese, pe parcursul pandemiei, mai multe luări publice de poziție în care și-a manifestat scepticismul față de varianta oficială, agreat de experții internaționali în sănătate publică. A promovat ideea că este un virus creat în laborator, a participa, în luna ma, la un miting împotriva așa-zisei ”dictaturi sanitare”, organizat în Piața Victoriei, unde s-a pupat și s-a îmbrățișat cu alte persoane prezente la fața locului.

Totodată, a fost unul dintre cei care și-au exprimat public rezervele legate de purtarea măștii de protecție: „Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum – faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă. Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative. Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes. Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment”, spunea Bogdan Stanoevici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here