Caramitru Jr, atac la Cioloș. Îi cere să se delimiteze de declarațiile favorabile Rusiei făcute de Macron

sursa: kremlin.ru

Andrei Caramitru îi cere lui Dacian Cioloș să-și clarifice rapid poziția sa vizavi de Rusia, în contextul în care Emmanuel Macron a făcut o serie de declarații favorabile Rusiei și critice la adresa NATO.

Cioloș, în calitate de liderul al grupului Renew Europe, vocea „macronismului” în PE, este considerat unul dintre principalii aliați ai președintelui francez.

Andrei Caramitru a menționat clar că a făcut această solicitare din poziția oficială pe care o are în cadrul partidului, nu ca persoană privată.

„USR din câte știu are o perspectiva clară. Barna a spus in campanie ca nu putem colabora cu Rusia și China. Ciolos trebuie sa clarifice urgent. Susține acordul România-SUA semnat? Susține ca Rusia este pericol strategic pentru România?

Altfel eu personal am o mare problema. Și voi comunica in consecință. Nu pot fi asociat cu o poziționare pro-Rusia. Și – sa fie clar – mesajul asta e scris din poziția mea de membru al comisiei de politici publice comuna USR-PLUS. E o postare formală asta. O cerința directă către Dacian Cioloş.” a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Reacția lui Caramitru a venit după întâlnirea de la ieri de la Paris dintre președintele Franței și secretarul-general al NATO. În cadrul acelei întrevederi, Emmanuel Macron s-a felicitat pentru declarația că alianța nord-atlantică este în „moarte cerebrală” pentru că a fost ca un semnal de alarmă care a generat discuții. În plus, el a recunoscut că s-a oferit să discute cu Vladimir Putin despre moratoriul pe care președintele rus l-a cerut privind desfășurarea de rachete cu rază scurtă și medie de acțiune în Europa. Asta deși NATO a respins categoric orice dialog până când Rusia nu elimină acest tip de rachete pe care le are în arsenal.

Pe 27 noiembrie, Dacian Cioloș, în calitate de președinte Renew Europe, a făcut mai multe declarații controversate vizavi de viitorul continentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here