Cercetătorii de la Institutul de Cercetare Oncogen susțin că au fabricat leacul pentru virusul apărut în China, care face zi de zi noi victime și care se extinde rapid, scrie Reanșterea bănățeană.

Noi am început să studiem un alt mod de abordare a vaccinurilor, de la ultima epidemie de Ebola, când ne-am gândit că vaccinul, prin metodele tradiţionale de obţinere de până acum, nu va fi posibil, pentru că vaccinologia, cu vechile ei metode, şi-a cam atins limitele. Este vorba despre un vaccin individualizat populaţional.

Noi am luat caracteristicile imune ale populaţiei din România, de tip caucazian, care se regăseşte în toată Europa şi America de Nord, în linii mari. Ţinând cont de caracteristicle imune, ale răspunsului imun la diverşi stimuli antigenici, în cazul de faţă la coronavirus, şi folosind datele publicate, am propus o serie de peptide, de antigene, de mici proteine, un amestec care să acopere, în practică, toată populaţia României.

Noi, dacă am fi avut aparatura necesară, l-am fi făcut mai repede. Mai departe, noi nu putem produce la scară mare acest vaccin. Noi venim cu o soluţie, care este un compromis între vaccinarea industrială, cea practicată în gripa obişnuită, şi cea individualizată, care nu se aplică, pentru că este scumpă”, a mai declarat prof. dr. Virgil Păunescu, coordonatorul Oncogen pentru sursa citată.

3 COMENTARII

  1. A fost verificat pe vreun subiect???… așa că noi suntem și vom fi ,am mai auzit….de ce nu cere ajutorul occidentului,oms-ului, Chinei.?…sau președintelui Iohannis?…

  2. Domnule Leman, astfel de subiecte trebuie popularizate si este de urmarit si revenit in timp asupra lor. Felicitari pentru semnalarea unor astfel de realizari romanesti. Mi-as fi dorit chiar un articol mai documentat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here