Cioloș: Asistăm la un discurs politic mizerabil. Vajnicii bărbaţi politici din România sunt traumatizaţi că femeile ar putea avea nişte drepturi de bun-simţ

Inquam Photos/George Călin

Preşedintele grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloş, condamnă „atacurile incalificabile” din ultimele zile, potrivit cărora ar fi susţinut la Bruxelles o lege „prin care bărbaţii să rămână însărcinaţi”, adăugând că politicienii care trăiesc din astfel de minciuni sunt toxici pentru societate, transmite Agerpres.

„Am văzut atacurile incalificabile din ultimele zile, conform cărora eu şi alţi colegi din Parlamentul European am fi susţinut o lege prin care bărbaţii să rămână însărcinaţi. Îmi displac etichetele, dar, cu regret, trebuie să spun că asistăm la un discurs politic mizerabil. Cine doreşte să creadă astfel de enormităţi e liber să o facă, dar politicienii care trăiesc din astfel de minciuni sunt toxici şi periculoşi pentru societate. (…) Nu am aşteptări de la extremiştii care mint de ani în şir că se prăbuşeşte cerul şi că vine sfârşitul lumii. Îi ştiu şi pe cei de la PSD că se ascund sub ideea de ‘stânga conservatoare’ ca să mai câştige un vot din temerile unor oameni care chiar cred că îi vor fugări minorităţile sexuale pe străzi ca să le implanteze cipuri. Ruşinos. Însă îmi e imposibil să înţeleg cum unii colegi de la PNL au ajuns să promoveze astfel de închipuiri tenebroase şi mincinoase”, a afirmat copreşedintele USR PLUS, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că susţine drepturile cetăţenilor indiferent de orientarea lor sexuală, credinţele personale sau afilierile politice şi că, în opinia sa, a fi creştin înseamnă „să-ţi iubeşti aproapele şi să-l ajuţi să-şi trăiască viaţa aşa cum o decide”, atâta vreme cât alegerile sale nu fac rău celor din jur.

„Platforma mea politică în USR PLUS şi în politica românească va fi să susţin drepturile cetăţenilor indiferent de orientarea lor sexuală, de credinţele personale sau de afilierile politice. Şi fac asta creştineşte. Pentru mine, a fi creştin înseamnă să-ţi iubeşti aproapele şi să-l ajuţi să-şi trăiască viaţa aşa cum o decide, atâta vreme cât alegerile pe care le face nu fac rău celor din jur. După toate aparenţele, aceşti politicieni trăiesc în ideea creştinismului care pedepseşte, exclude şi condamnă. Aruncă anateme şi decid după cum vor ei ce înseamnă valorile creştine şi cine e demn sau nu de ele. Pentru mine, creştinismul înseamnă umanitate, înţelegerea celuilalt, îmbrăţişarea şi dăruirea a ceea ce ai mai bun pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie”, a subliniat Cioloş.

Totodată, liderul grupului Renew Europe punctează că şi politica înseamnă pentru el acelaşi lucru, şi anume „nu să construieşti duşmani şi să sperii oamenii cu minciuni”. „Caut să-i respect pe oameni pentru ceea ce sunt, nu pentru ce mi-aş dori eu să fie sau să nu fie”, a afirmat europarlamentarul.

Cioloş a apreciat că drepturile femeilor reprezintă un subiect „lăsat la o parte de ani buni” atunci când e vorba de viaţa de zi cu zi a acestora. Liderul USR PLUS a menţionat că nu doreşte să vorbească în numele femeilor, dar că este misiunea sa să le apere drepturile, astfel încât să aibă parte de un tratament corect în societate.

„Violenţa domestică, sarcinile la adolescente, nereprezentarea politică sau în domeniile în care muncesc, discrepanţele salariale sunt tratate la noi ideologic. Vajnicii bărbaţi politici din România, cei care îşi fac poze cu singura floare pe care o cumpără într-un an, pe 8 Martie, sunt pur şi simplu traumatizaţi că femeile ar putea avea nişte drepturi de bun-simţ în societate. Susţinători ai unui tradiţionalism pe care îl modelează după cum le pică lor bine, leşină când aud de ciclu menstrual, sarcină în adolescenţă, educaţie sexuală. Puri ca nişte îngeri asexuaţi, pretind că apără copiii de perversiunile educaţiei sexuale în şcoli când, de fapt, condamnă noi generaţii de femei la supunere şi umilinţă. Posibil să îşi pună şi mâna la ochi atunci când trec prin magazine pe lângă rafturile de tampoane, că doar pe vremea bunicilor noastre nu exista aşa ceva şi dacă ele s-au descurcat atunci de ce nu s-ar chinui femeile şi astăzi”, a spus europarlamentarul.

Dacian Cioloş a adăugat că toţi cei care resping acele politici prin care femeile sunt în mod real egale bărbaţilor „ar trebui să meargă acasă şi să le ceară scuze mamelor, soţiilor şi fiicelor lor, pentru că le folosesc într-un joc indecent”.

„Altfel, e clar că avem în continuare nevoie de politicieni rezonabili şi respectabili. Mergem mai departe cu bun-simţ, indiferent de atacurile lor”, a conchis europarlamentarul Dacian Cioloş.

Îmblânzirea noului Vest sălbatic

1 COMENTARIU

  1. Nici dupa mii de ani de existenta pe aceasta planeta omenirea nu este in stare sa intelega modul de functionare – sexuala – a animalului numit OM . Invatam de mici ca porumbeii sunt fideli o viata intreaga , ca unele specii de maimute practica sexul total , ca exista specii de pesti ce isi pot schimba sexul cind conditiile ce tin de propria supravietuire necesita acest lucru . Stim cu totii , adulti fiind , care sunt practicile sexuale intre cupluri .Oare de ce nu putem accepta diversitatea ? Oare de ce nu putem sa ne eliberam de ideile invechite si evident preconcepute ? Ceea ce se intimpla in dormitorul unui cuplu , din punct de vedere sexual , nu are a deranja pe nimeni .Educatia sexuala trebuie privita ca si cunoastere . Asa cum invatam, de mici ,limba materna sau o materie oarecare , trebuie sa invatam intreaga istoria a sexualitatii umane si sa cunostem toate formele ei de reprezentare . A decide politic sau stiintific o virsta de unde ar trebui sa inceapa aceasta cunostere (unii inca mai cred ca barza le aduce progenitura o data cu cosul aruncat prin horn )este eronat .De foarte multe ori parintii (din motive diferite )nu sunt in stare sa arate un adevar existent copiilor lor .O sa fiti mirati daca ati afla cum multa lume habar nu are de modalitatea de functionare a organelor sexuale. Nestiinta , rusinea , proasta intelegere a explicatiilor stiintifice , o multitudine de alti factori externi (cu totii stim implicatiile nefaste asupra psihicului uman si mutatiile la nivelul intelegerii adevarului atunci cind cineva devine condamnabi pentru presupuse erori sexuale ),toate la un loc si multe altele deformeza individul la nivelul psihologiei primare . Culpabilizarea unor oameni si marginalizarea acestora , din motive ce tin de practicile sexuale personale , sunt un rau imens adus OMULUI. Cu totii stim cazul Turing (asta doar pentru a da un exemplu ). Materia – numita sexualitate – trebuie sa permita accesul, incepind cu cele mai fragede virste (crese – gradinite – scoli generale – licee ) la cunosterea integrala a fenomenului atit de normal si atit uman numit sexualitate . Nu ne putem rusina de ceea ce suntem si nici nu putem diferentia procedurile sexuale in normale sau anormale atita timp cit ele sunt omenesti si ele EXISTA. Practicile sexuale sunt cunoscute si doar fatarnicia unora ,ce uita ceea ce fac sau ceea ce din motive personale sau de grup aduc ca si discurs in spatiul public ,inceraca sa desparta in rau si bun ceva ce nu poate fi despartit .Totul este parte a existentei noastre pe planeta TERRA.Nimeni nu poate fi cel care sa dea primul cu piatra .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here