Comandantul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central: Faţă de celălalt val, suntem mai puţin asaltaţi în ceea ce priveşte internarea pacienţilor

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Comandantul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”, Florentina Ioniţă Radu a declarat, marţi, că faţă de celălalt val delta al noului coronavirus, sunt mai puţin asaltaţi în ceea ce priveşte internarea pacienţilor COVID, acest lucru fiind o particularitate, ea precizând că Spitalul Militar Central este ocupat, în prezent, cu cazuri normale, cu patologia normală şi mai puţin cu cazuri de COVID, notează News.ro.

”Spitalul Militar Central a funcţionat de la începutul pandemiei atât ca spital covid cât şi ca spital noncovid. (..) Faţă de celălalt val, suntem mai puţin asaltaţi în ceea ce priveşte internarea pacienţilor şi vreau să vă spun că este o particularitate. Pacienţii care vin acum la noi nu vin pentru că sunt bolnavi de covid, marea parte a lor vine pentru că au alte afecţiuni grave, precum infarct, accident vascular, şi descoperim că au şi COVID. Deci putem spune că sunt pacienţi care au şi COVID”, a afirmat comandantul Spitalului MIlitar, Florentina Ioniţă Radu.
Ea a arătat că, în principiu, Spitalul Militar Central este ocupat, în prezent, cu cazuri normale, cu patologia normală şi mai puţin cu cazuri de COVID.

”Modul în care evoluează acum pandemie ne-a de terminat să avem zone specifice pentru pacienţii COVID, cu circuite speciale şi cu personalul care se îmbracă corespunzător, pe fiecare secţie”, a precizat Florentina IOniţă, precizând că aşa este în valul 5 şi că trebuie să se acorde asistenţă medicală tuturor pacienţilor. ”În acest moment predomină patologia tipică, neoplazică, la care se adaugă şi infecţia cu COVID”, a precizat ea.
Despre numărul de paturi pentru pacienţii COVID, comandantul Florentina Ioniţă Radu a precizat că Spitalul Militar ROL 2 are 60 de paturi alocate pentru  infecţioase, din care doar patru sunt ocupate, în schimb secţia de ATI este plină la rol 2.
Şefa Spitatului MIlitar a mai precizat că pe secţia de boli infecţioase a Spitalului Militar Central nu mai sunt locuri pentru că ea funcţionează şi pentru cazurile de COVID.
”În acest moment, în Bucureşti sunt doar trei spitale care asigură, din punct de vedere medical, bolile infecţioase, Balş şi Babeş, care sunt COVID şi Spitalul Militar Central care asigură cazurile grave din sfera bolilor infecţioase şi un număr mai mic pentru pacienţii COVID.  Există locuri pentru pacienţii COVID, există locuri în ATI, dar în mod special noi suntem asaltaţi de sistemul medical de urgenţă din care facem parte”, a mai spus comandatul, arătând că se referă la pacienţii din sfera oncologică, cardiologică şi neurologică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here