Șapte persoane, respectiv două femei și copiii lor, dispărute de aproape două săptămâni, au fost găsite de jandarmi într-o peșteră din zona Mănăstirii Stănișoara, din județul Vâlcea, într-un cort. Femeile nu au spus forțelor de ordine de ce au recurs la acest gest, dar se crede că s-ar refugiat acolo din cauza epidemiei de coronavirus.

Cele șapte persoane, între care cinci copii, au fost date dispărute din data de 8 martie.

Femeile, una din judeţul Olt şi cealaltă din oraşul Drăgăşani, judeţul Vâlcea, se aflau îmreună cu cei cinci copii ai lor într-o peşteră din zona Mânăstirii Stănișoara.

Jandarmii au aflat unde sunt și au parcurs mai bine de trei ore până au ajuns la locul unde se aflau cele şapte persoane dispărute de aproape două săptămâni.

Aceștia le-au găsit pe cele două femei și pe copii într-un cort ridicat în peşteră, unde aveau provizii de mâncare şi apă.

„Cele șapte persoane, între care două femei și cinci minori, au fost găsite de către jandarmii montani într-o peșteră din zona Mânăstirii Stănișoara, unde aveau montat un cort. Cele două femei, una având domiciliul în județul Olt, iar cealaltă în municipiul Drăgășani, județul Vâlcea, nu au menționat forțelor de ordine motivul pentru care au recurs la acest gest.”, anunţă, vineri, reprezentanţii IJJ Vâlcea.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Vâlcea, cele șapte persoane au fost preluate de poliţişti, care continuă cercetările în acest caz.

Este foarte probabil, cred jandarmii, să se fi aşteptat la găzduire la Mănăstirea Stânişoara, un loc extrem de retras şi greu accesibil de pe Masivul Cozia, dar fiind locuită de o comunitate de călugări, să fi fost refuzaţi. Peştera în care s-au ascuns a găzduit şi ea, pe vremuri, sihaştrii de la Stânişoara.

„Femeile şi copiii au fost conduşi în siguranţă de către jandarmi până la Mânăstirea Stânişoara, de unde au fost preluaţi de poliţişti şi conduşi la Poliţia Călimăneşti pentru continuarea cercetărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Vâlcea, Teodora Cincă.

Având în vedere isteria generată de pandemia de coronavirus şi faptul că în ziua în care au fost daţi cu toţii dispăruţi existau deja 13 persoane infectate cu virusul COVID 19 şi peste 12.000 de oameni în carantină sau izolare în ţara noastră, organele de anchetă nu exclud ipoteza ca femeile să fi încercat prin acest gest disperat să-şi protejeze copiii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here