Elveția dă liber la prostituție, dar încă interzice dansul și judo. Ce spune ministrul de Interne

Sursa: Pixabay

Prostituatele trebuie să poată relua activitatea, dar competițiile de dansuri și de judo în sală rămân interzise, potrivit noilor reguli anunțate de autoritățile elvețiene, pentru combaterea coronavirusului, transmite The Telegraph.

Lucrătorii sexuali vor avea voie să ofere din nou servicii începând cu luna iunie, sub rezerva unor măsuri stricte de igienă, a anunțat ministrul elvețian de interne, Alain Berset.

„Există, cu siguranță, contacte personale, dar un anumit tip de protecție pare să fie posibil. Sunt foarte conștient de aspectul bizar al răspunsului meu. Ca să vă spun adevărul, serviciile erotice ar fi putut fi reluate mai devreme”, a afirmat oficialul, într-o conferință de presă.

Decizia vine în contextul ieșirii Elveției din starea de urgență și a renunțării la majoritatea restricțiilor.

Printre interdicțiile care vor continua să rămână în vigoare se numără și organizarea de evenimente publice de anvergură, inclusiv a competițiilor de sporturi de contact (dansul în sală, boxul, judo, luptele).

Potrivit noilor reguli, pe care The Telegraph le etichetează drept confuze, în cazul sporturilor de contact antrenamentele pot fi totuși reluate.

În cazul celorlalte sporturi, meciurile și competițiile publice vor fi permise, începând din iunie, dar cu o limită de 300 de spectatori.

Decizia de a redeschide comerțul sexual vine după lobby-ul intens făcut de Prokore, o organizație elvețiană care reprezintă drepturile lucrătorilor sexuali.

Prostituția este legală în Elveția, dar a fost suspendată odată cu instituirea carantinei și izolării, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Multe prostituate nu au economii și întâmpină dificultăți în accesarea sprijinului de la stat, iar ONG-urile au avertizat că interdicția a i-a forțat pe unii să presteze în ilegalitate, cu riscurile aferente.

Prokore a elaborat propriile sale propuneri de reglementări privind igiena pentru a permite reluarea prostituției și le-a prezentat guvernului elvețian. Măsurile includ dușuri înainte și după sex, aerisirea camerei după fiecare client și menținerea distanțării sociale de cel puțin o lungime a antebrațului între capetele celor două persoane.

Alte măsuri anunțate de guvernul elvețian în această săptămână includ redeschiderea cluburilor de noapte, supuse și ele rigorilor distanțării sociale. Cluburile de noapte vor avea voie să admită maximum 300 de clienți odată și trebuie să se închidă la miezul nopții.

Starea actuală de urgență în Elveția se va încheia pe 19 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here