Nikita Mihalkov, fervent susținător al lui Putin, la terapie intensivă cu Covid

Sursa: Twitter

Regizorul rus Nikita Mihalkov, în vârstă de 77 de ani, este internat la terapie intensivă într-un spital din Moscova după ce a fost diagnosticat cu coronavirus, potrivit EFE, citată de Agerpres.ro.

”Pacientul se află la terapie intensivă”, au declarat luni surse spitaliceşti pentru agenţia de presă rusă RIA Novosti.

Mihalkov, directorul Uniunii Cineaştilor din Rusia şi al Festivalului Internaţional de la Moscova, a fost internat după Anul Nou în spitalul 52 din capitala rusă, specializat în tratarea bolnavilor de coronavirus, potrivit presei locale.

În 1977, regizorul rus a primit premiul Scoica de Aur al Festivalului de Film de la San Sebastian pentru ”Piesă neterminată pentru pianină mecanică”, operă inspirată din mai multe piese şi povestiri ale lui Anton Cehov.

În anul dezmembrării Uniunii Sovietice, 1991, Mihalkov a prezentat ”Urga”, film cu care a obţinut Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia.

”Soare înşelător”, considerat cel mai important film al său, a câştigat între altele Marele Premiu la Festivalul de Film de la Cannes, în 1994, şi Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, în 1995.

Mihalkov, cunoscut pentru sprijinul său necondiţionat faţă de Kremlin, a fost inclus pe listele de sancţiuni emise de Uniunea Europeană şi de autorităţile de la Kiev pentru că a susţinut campania militară rusă din Ucraina.

Bucătarul varsă borșul. Bătălia pentru Bahmut sugerează ce va urma în Rusia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here