Profesor răpus de Covid la 45 de ani, fără să fi suferit de alte boli şi tocmai când îi venise rândul la vaccin

Sursa: Facebook

Adrian Scuriu, profesor de Limba și Literatura Română la Școala Gimnazială “George Călinescu” din Iaşi, a murit la 45 de ani, după infecţia cu Sars-CoV-2, însă fără a fi suferit şi de alte boli, potrivit Ziarul de Iaşi.

Sursa citată mai arată că pacientul şi-a petrecut ultimele zile în secţia de Terapie Intensivă, fiind deja conectat la aparate în 6 martie, când i-ar fi venit rândul la vaccin.

„Nu am fost medicul curant al domului profesor, dar ceea ce pot spune e că, din tot ceea ce știu, el a primit tot tratamentul de care a fost nevoie și care este prevăzut. S-a făcut tot absolut posibil, atât înainte de a ajunge la ATI, cât și acolo. Din nefericire, în cazul său este vorba despre un alt paradox al acestei boli. E vorba de acea furtună de citokine, a distrucției anatomice a țesutului pulmonar. Am pierdut din cauza acestui virus vieți la vârste fragede. Am pierdut tânăr de 27 de ani, care nu avea absolut nicio boală. Am pierdut adult tânăr de 47 de ani fără comorbidități, în timp ce pe tatăl său în vârstă de 71 de ani l-am salvat”, a declarat Carmen Dorobăț, medic primar infecționist și fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase.

Adrian Scuriu colaborase cu Școala EuroEd, cu Seven Hills și cu alte școli de elită din Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here