SUA își evacuează cetățenii de pe vasul de croazieră Diamond Princess. Primul avion a aterizat deja în California

Primul avion cu cetăţeni americani evacuaţi de pe vasul de croazieră Diamond Princess, în carantină în largul Japoniei după descoperirea a câteva sute de cazuri de coronavirus nou, a aterizat duminică seară în California, la baza aeriană Travis, a constatat un jurnalist AFP.

Aeronava a aterizat la baza aeriană aflată la zece kilometri distanţă de San Francisco, cu puţin timp înainte de miezul nopţii (8:30 GMT), scrie Agerpres.

Un al doilea zbor care repatriază restul celor aproximativ 300 de pe Diamond Princess urmează să aterizeze în San Antonio, Texas.

Cel puţin paisprezece dintre americanii repatriaţi au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus după ce au fost evacuaţi de pe vasul de croazieră.

După ce s-a consultat cu Ministerul Sănătăţii, Departamentul de Stat a decis să autorizeze îmbarcarea, însă i-a izolat de ceilalţi pasageri din avion. Măsuri de supraveghere speciale au fost luate faţă de toţi pasagerii în timpul zborurilor. „Oricine prezintă simptome va fi transferat în zona de izolare specializată, pentru tratament”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat.

Aproximativ 350 de pasageri americani se aflau la bordul vasului, însă nu toţi au fost de acord să plece. Potrivit Washingtonului, cel puţin 40 de americani au fost infectaţi la bord şi spitalizaţi în Japonia.

Peste 600 de persoane care au sosit din China sunt în carantină în Statele Unite, aproape toate fiind repatriate de guvernul american, a indicat vineri Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here