VIDEO. Poliția din Madrid a trebuit să recurgă la drone cu portavoci pentru a-i determina pe locuitori să rămână în case

Poliţia Municipală din capitala Spaniei, Madrid, a trebuit să recurgă sâmbătă la drone echipate cu portavoci pentru a-i convinge pe oamenii care se plimbau pe străzi să intre în casă şi să se autoizoleze pentru a evita noi îmbolnăviri cu coronavirus, relatează EFE, citată de Agerpres.

Autorităţile spaniole au restrâns în urmă cu câteva zile accesul la clădiri şi alte spaţii publice pentru a evita mulţimile mari de oameni care favorizează pandemia, făcând apeluri constante la populaţie să evite călătoriile şi să rămână în locuinţe, mai ales în regiunea Madridului, cea mai afectată de criza sanitară din Spania.

Totuşi, mulţi oameni s-au deplasat în zone turistice de coastă sau au ieşit sâmbătă în parcuri sau la plimbare prin împrejurimile Madridului.

Surse municipale din Madrid au confirmat folosirea dronelor, care au fost utilizate, după cum a putut constata EFE, în zone din apropierea Podului Toledo, în sudul capitalei Spaniei. Podul Toledo se află în apropiere de Madrid Rio, un parc fluvial de-a lungul râului Manzanares, preferat de madrileni în zilele libere şi cu vreme bună, aşa cum a fost cazul sâmbătă.

Primăria Madridului a decis să închidă toate parcurile din capitală pe fondul aglomeraţiei produse în timpul dimineţii de sâmbătă. Şi în acest caz autorităţile au folosit portavoci pentru a-i îndemna pe oameni să se ducă acasă.

Tot sâmbătă, serviciile de urgenţă din regiunea Madrid au cerut tuturor cetăţenilor să părăsească zonele de recreere din nordul capitalei, după ce pădurarii au anunţat autorităţile că parcările dintr-o cunoscută zonă turistică erau pline de maşini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here