Interes electoral meschin sau inconștiență? Un primar vrea să trimită autocare după români din Italia

Edilul comunei maramureșene Borșa, Sorin Timiș, intenționează să trimită două autocare în Italia pentru a-i aduce acasă pe zeci de localnici care muncesc în această țară. „Vreau să trimit două autocare după ei, dar nu știu dacă pot tranzita Ungaria”, a declarat acesta, pentru Mediafax. Motiv pentru care, edilul cere sprijin de la autoritățile de resort.

„Avem peste 70 de borșeni, care erau angajați în Italia, în zona Trento, ca și sezonieri în stațiunile de schi și care nu se pot întoarce acasă. Hotelurile s-au închis și i-au scos pe români afară, în stradă. Vreau să trimit două autocare după ei, dar nu știu dacă pot tranzita Ungaria și am avea nevoie de un acord din partea statului maghiar după ce declararea stării de urgență. Fac un apel la autoritățile române, la MAE și la MAI, să intervină pentru repatrierea locuitorilor din Borșa și să nu îi abandoneze. Să găsim soluții și să-i aducem acasă pentru că și ei sunt cetățeni români, și ei sunt ai noștri”, a declarat, pentru, Mediafax, Timiș.

Demersul vine într-un context în care se înmulțesc apelurile ca oamenii să rămână pe loc, acolo unde i-a prins epidemia de coronavirus, pentru a limita răspândirea acesteia pe traseu și la destinație.

Italia este lovită puternic de epidemia de Covid 19, iar lucrurile s-au agravat într-atât, încât autoritățile de la Roma au cerut sprijinul Chinei.

Pe acest fond, România a introdus măsuri draconice la graniță, nefiind permisă nicio o intrare în țară din Italia cu ocolirea carantinei de 14 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here