Primul mare oraş din România care ar putea intra în carantină

Inquam Photos / Cornel Putan Alin

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat, marţi, că este puţin probabil ca municipiul să evite intrarea în carantină, în condiţiile în care rata de infectare cu SARS-CoV-2 în oraş se apropie de 6 cazuri la mia de locuitori, transmite Agerpres.

„Este puţin probabil că vom putea evita o carantinare a oraşului şi a zonei periurbane. Vom fi confruntaţi foarte curând cu această decizie. Nu cred că cineva poate lua această decizie uşor, dar dacă privim cifrele (…) va trebui oricum să carantinăm zona Timişoarei şi atunci e mai bine mai devreme decât prea târziu. Nu are rost să prelungim agonia. Scopul principal este ca la finele lui decembrie să putem sărbători un Crăciun normal şi să salvăm cât mai multe vieţi posibil”, a afirmat Dominic Fritz.

Edilul a arătat, totodată, că situaţia din spitale este „destul de dificilă”, la spitalul Victor Babeş, care tratează pacienţii COVID-19, nu mai este niciun pat ATI liber, iar paturile non-ATI sunt ocupate în proporţie de 98%.

Primarul a adăugat că situaţia din spitale este dificilă şi sub aspectul numărului de paturi pentru pacienţii care necesită. În acest sens, Fritz a declarat că a discutat cu o firmă specializată, iar primăria va achiziţiona cât mai multe concentratoare de oxigen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here